12 Ekim 2009 Pazartesi

Meksika Dalgası Ne Zaman Kırılacak?


Kimileri Denver’daki bir Frank Zappa konserinde icat olunduğunu söylüyor, kimileri Kanada’da bir buz hokeyi maçında ortaya çıktığını… Dünya çapında tanınmasının ve yayılmasının ise Meksika’da düzenlenen 1986 Dünya Kupası’nda gerçekleştiğine kimsenin şüphesi yok.

Zaten “Meksika Dalgası” dalgası dememizin sebebi de bu, orijinalinde “La Ola” diye anılan bu saçmalığa… Şahsen hiç sevmediğim gibi, eğer tribüne gitme alışkanlığı olan birisiyseniz size de sesleniyorum: Gelin, hep beraber bu dalgaya bir son verelim!

Neden mi? Çünkü bu dalga başladı mı, sahadaki oyuncuların ve tribünde (ya da televizyon başında) gerçekten o spor aktivitesini izleyenlerin dikkati dağılıyor. Dahası, insanlar dalgalanırken ses çıkarma zorunluluğu hissediyorlar. Stadyumda alakasız ve anlamsız sesler yankılanmaya başlıyor, vs.

İlk yapıldığında belki ilginç bir fikirdi. Ama bence şu an sporda kökünün kazınması gereken bir cerahat durumunda…

Yapılacak en iyi şey, tribünde “Meksika Dalgası” başlatanları tespit edip bir daha stadyumlara adım atmalarını engellemek… Ve onları gece kulüplerine, lunaparklara ya da bu dalganın uygun düşeceği (tribün dışında) herhangi bir yere yönlendirmek…

Hiç yorum yok: