11 Haziran 2010 Cuma

Başlıyor mu ne!

Bugün futbolun 29 Şubat’ı… Futbolun ‘artık yıl’ı…

4 sene beklersin. Arada kalan yıllarda Avrupa Şampiyonaları, Afrika, Amerika Kupaları yapılır ama hiçbiri Mundial’in yerini tutmaz. 1 ay boyunca Gökkuşağı Ülkesi’ndeki maçları beynimiz sulanana dek izleyeceğiz. Yeni ‘futbol dulları’ ortaya çıkacak.

Siyasi açıdan ortalık karışık… Ama ne zaman karışık olmadı ki? ‘İnsan faktörü’ işin içinde olduğu sürece bu değişmeyecek. “Tüm dünyada barış…” Ben çoktan umudumu kaybettim.

Aklım sararak izlediğim ilk Dünya Kupası “İtalya 90”dı. Branco’ya içirilen 'Kutsal Su'yun bize siyasetçiler tarafından yutturulacak dalaverelerin yanında zemzem suyu gibi kalacağını, çok sonra öğrenecektim.

Kupayı ‘Batı’ Almanlar kaldırırken, ‘Sovyetler Birliği’ gruptan çıkamayacak, ‘Çekoslovakya’ ve ‘Yugoslavya' ise çeyrek finalde elenecekti.

4 yıl sonra “Amerika 94” gelip çattığında bu ülkelerin hiçbiri hayatta olmayacaktı.

Oysaki aynı günlerde okulda bize şunlar söylenmekteydi: “2. Dünya Savaşı’ndan sonra artık devletlerin devamlılığı ilkesi hâkim, NATO da bunun en büyük güvencesi, vs.”

Şimdi 32 takımlık listeye bakıyor ve soruyorum: 4 yıl sonra bu ülkelerden hangileri olmayacak acaba?

Türkiye kupaya niye gidemedi diye herkes hayıflanıyor ama alın size pozitif bir bakış açısı: En azından 4 yıl daha bölünmeyeceğiz!

Hiç yorum yok: