27 Ocak 2011 Perşembe

Barca’da Başarının Sırrı 'MVP'…

Barcelona’nın bu sezon La Liga, Şampiyonlar Ligi ve Kral Kupası’nda fırtına gibi esmesini sağlayan unsurların başında, Messi, Villa ve Pedro’dan oluşan hücum hattının inanılmaz formu geliyor. 3 oyuncu henüz Ocak ayında olmamıza rağmen toplamda 70 gol kaydetti. Katalan ekibinin taraftarları, isimlerinin baş harflerine atıfla ‘MVP’ olarak niteledikleri bu üçlünün performansını büyük memnuniyetle karşılıyorlar.

Barca’nın hücum üçlüsünden Lionel Messi, bu sezon resmi maçlarda tam 35 kez fileleri havalandırdı. Arjantinli yıldız ligde 17 maçta 19 gol kaydederken, 6 Kral Kupası maçında 7 gol, Şampiyonlar Ligi’nde ise 6 gol atmayı başardı. Messi, İspanya Süper Kupası eşleşmesinde Sevilla’ya attığı 3 gol de dahil edilince toplam 35 gole ulaşmış oldu.

Valencia’dan transfer edilen ve kulübe çok çabuk uyum sağlayan David Villa, ligde 19 maçta 14 gol buldu. ‘El Guaje’ lakaplı oyuncu Şampiyonlar Ligi’nde 5 maçta 2 kez; Kral Kupası’nda ise 4 maçta 1 kez fileleri havalandırdı ve toplam 17 golle takımına katkı yapmış oldu.

Barcelona’daki etkinliği her sezon artan ve “kulübün gelecekteki yıldızı” olarak gösterilen Pedro Rodriguez ise teknik direktörü Pep Guardiola’nın güvenini boşa çıkarmadı ve 18 golle takımının başarısında önemli rol üstlendi. Pedro ligde 19 maçta 11 kez gol sevinci yaşarken Kral Kupası’nda 4; Şampiyonlar Ligi’nde 3 gol kaydetti.

Hiç yorum yok: