8 Kasım 2008 Cumartesi

BBG Evi, Bask Medyasında...

Ayrılıkçı Bask terör örgütüne yakın radikal milliyetçi gazete Gara'da, dün PKK ile ilgili yazılar yayımlandı. "Susturulmuş bir savaşın tanıklığı" başlıklı başyazıda, bir halkın güçlü bir devlete, ABD ve Avrupa'nın büyüklerinin jeopolitik çıkarlarına karşı savaş verdiği ileri sürülüyor ve terör örgütünün görüşleri dile getiriliyor. Kandil'e gönderilen gazeteci Karlos Zurutuza'nın teröristlerle yapmış olduğu röportaj da yazıda önemli yer tutuyor. Teröristlerin kod adlarıyla yaptıkları açıklamaların aktarıldığı röportajda, sürekli hareket halinde oldukları ve avuçlarının içi gibi tanıdıkları arazide saklanmayı da bildikleri öne sürülüyor. Yazıda, PKK kampında çekilmiş fotoğraflar da yer alıyor. Yani biz istediğimiz kadar "internet sitelerine erişimi engelleyelim", Türkiye aleyhine propaganda yapılmasının önüne geçmiş olmuyoruz.

Hatta engellemeye çalıştıkça daha fazla prim yapmalarını sağlayıp birilerinin ekmeğine yağ sürüyoruz.

Bir başka nokta da şu: Yıllardır Amerika’dan istihbarat almak için çırpınarak yerini tespit etmeye çalıştığımız "çok iyi gizlenmiş" kamplara "gazeteci turları" bile düzenleniyor. Ama biz o kamplara ancak Amerikan uydularından gelen istihbaratla arada bir ulaşabiliyoruz. O ender anlarda da üst düzey yetkililerimizden "PKK kampları ve hareketleri artık BBG evi gibidir." açıklamaları geliyor. Biz havaya giriyoruz. Zafer naraları atıyoruz.
Sonra Amerikan kameralarının aküsü bittiği (!) bir anda o "BBG evinden" çıkan 300-400 kişilik gruplar gündüz gözü karakol basıyor, şehit cenazelerinde ağlıyoruz, teröre lanet yağdırıyoruz.

Sonra bu "siklus" başa dönüyor.

Yeniden bir hava operasyonuyla bilmem kaç terörist "etkisiz hale getiriliyor", "uçaklarımız kayıp vermeden üslerine dönüyor", sonra bir şehit haberi daha geliyor…

Kan ve kaos ortamından beslenenlerin cepleri dolmaya devam ederken biz youtube’u, blogger'ı kapatıyoruz. Kafamız kuma gömülü olduğu için ben bu satırları yazamıyorum ama şehit haberleri yine geliyor…

Sonra ben yoruluyorum. Ama ziyanı yok, vatan sağ olmaya devam ediyor.

Hiç yorum yok: