1 Eylül 2010 Çarşamba

Bitsin!

Mesai saatinin bitimiyle transfer dönemi kapandı. Takımlar kış dönemindeki ‘pencere’ye kadar bu kadrolarla idare edecekler. PES'teki, CM'deki kadrolar en azından Ocak ayına kadar gerçeğe yakın olacak.

Transfer piyasasında yine paralar sokağa atıldı. Bunu mecazda bırakmayıp pratiğe dökenler de oldu! Örneğin İspanya 2. Lig takımı Granada CF… Kulüp binasının temizlikçisi, sıcak bir Temmuz gününde para dolu 3 poşeti çöpe attı! Geçen sezonun bilet hâsılatı olduğu söylenen para kimilerine göre 80 bin, kimilerine göre 130 bin euro’ydu. Kulüp polise başvurdu, paralar çöplerin döküldüğü yerde yapılan arama sonucu bulundu. Granada gibi ‘kafaların dumanlı’ olabileceği bir şehir için bile (bkz. Calle Elvira, Albayzin) saçma bir olaydı. Paraların poşetle kulüp binasında saklanması, bazı ‘vergi kaçırma’ söylentilerini beraberinde getirdi. Sonuçta olay böylece kapanıp gitti. Dünya Kupası’nın sarhoşluğunu ve Real Madrid’in transfer coşkusunu yaşayan İspanya basını olayı unuttu…

Kulüp yönetimlerinin 3 ay yatıp son güne sürüyle transfer sığdırmasını hep ilginç ve komik bulmuşumdur. Bu yıl yine öyle oldu. Son gün spor servislerine hem ligimizden hem de Avrupa liglerinden transfer haberleri yağdı. Ben son olarak dünkü “Baptista G.saray’a haber gönderdi: Beni alın.” haberinden sonra artık bugünkü transfer haberlerini dikkate almamaya karar verdim. Hele bir ortalık sakinleşsin, transferler ‘borsaya bildirilsin’, ondan sonra düşünürüz.

Hiç yorum yok: