13 Eylül 2010 Pazartesi

Steve Nash prodüktörlüğünde belgesel…

Basketbolu pek çok oyuncu siyah-beyaz görürken o 3 boyutlu ve yüksek çözünürlüklü görüyordu! Film prodüktörlüğüne de hızlı bir giriş yaptı.

NBA’de Phoenix Suns forması giyen Kanadalı oyun kurucu Steve Nash’in prodüktörlüğünü kuzeni Ezra Holland’la beraber yaptığı belgesel türündeki “Into the Wind”in galası, dün gece Toronto Film Festivali’nde yapıldı. 1 saat uzunluğundaki biyografik film, ESPN’in “30 for 30” serisi kapsamında hazırlandı ve 28 Eylül’de bu kanalda gösterilerek Amerika izleyicisiyle de buluşacak.

Filmin konusunu Terry Fox’un hayatı oluşturuyor. Terry Fox kim derseniz, kısaca anlatalım: Sene 1980… Steve Nash o zamanlar dünyaca ünlü bir sporcu olacağından habersiz, Vancouver’da sporla iç içe bir ailede büyümekte… Ve tüm Kanada’yla beraber yeni kahramanını keşfediyor. Nash’in ifadeleriyle: “6 yaşındaydım. O yaz her sabah erkenden kalkıp Terry’nin son durumunu öğrenmek için televizyonu açıyordum. Tüm ülke merak içindeydi”.

Terry Fox, kanser araştırmalarına yardım toplamak ve kansere karşı bilinci artırmak için (teki protez olan bacaklarıyla) ülkeyi boydan boya koşmak üzere yola çıkan bir Vancouver’lıydı. Hastalığı iyice yayılana kadar, “Umut Maratonu” diye adlandırılan yolculuğunun yaklaşık 3’te 2’sini tamamlayabildi. 143 boyunca her gün bir maraton mesafesi yol kat etti. Ama golf topu ile limon arası değişen büyüklüklerde tümörlerin vücudunu sardığı anlaşıldı ve yaz sonlarına doğru hayata veda etti.

Nash ve kuzeninin prodüksiyon şirketi Meathawk, bugüne kadar birkaç viral reklam çekti. Müşterileri arasında Nike, Vitamin Water gibi markalar da bulunuyor. Uzun metraja geçiş için ESPN’le görüşmeden önce bir basketbol ya da futbol filmi çekmeyi de düşünmüş. (Kendisi aynı zamanda sıkı bir Tottenham Hotspur taraftarı). Ama görüşme sabahı Terry Fox aklına gelmiş ve “İşte bu!” demiş… “Bundan güzel spor hikayesi olur mu?”

Hiç yorum yok: